Buitensporten met 2Step-Out éénoudervakantie

Schietprogramma

Schieten met een boog

Speciaal voor u als gast van 2step-out éénoudervakantie biedt Spa Adventure Boog- en buksschieten aan op de camping. Wie is de Robin Hood van de groep? Daar komen we tijdens de activiteiten boog- en buksschieten achter. Tijdens deze twee uur durende activiteiten ga je zowel met de handboog als een luchtbuks schieten. Eerst krijg je een uitgebreide uitleg over de technieken en de veiligheidsaspecten van het boogschieten. Daarna kun je oefen tijdens het vrij schieten. Als iedereen dit een beetje onder de knie doen we nog een aantal leuke spelvormen. Een spel zoals ‘schiet de vlag’ kan je helpen met gericht schieten op kleuren. We eindigen met een leuk eindspel waarbij er een mooie strijd onderling is wie er de meeste punten schiet.  

Schieten met een luchtbuks

Hierna volgt de uitleg over de techniek en veiligheidsaspecten van het schieten met de luchtbuks. Op de schietbaan zijn verschillende doelwitten te vinden zoals een aantal flessen waar je op kan richten. Met de flessen weten onze instructeurs leuke en creatieve spellen zoals een reactiespel waarbij de flessen worden genummerd. Bij de kinderen helpen de instructeurs vaak met het laden van de luchtbuks mocht dit te zwaar zijn.

Het boog- en buksschieten locatie is overdekt waardoor je deze activiteit altijd kunt doen, met goed of slecht weer. Ook is er verlichting aanwezig waardoor je deze activiteit ook geschikt is om in de avond te doen.

Minimale leeftijd: 8 jaar
Tijdsduur: 2 uur

High rope parcours

Touwbanen parcours in de bomen, een uitdagend touwbrug-parcours met o.a. een trapeze, slinger, verschillende balkenbruggen, tonnenbrug, touwnet , tyrolien en een groot aantal variatie bruggen. Aan het einde van het parcours is een tyrolienne.

Minimale leeftijd : 8 jaar
Minimale Lengte: 1.40
Tijdsduur: 1:30 – 2 uur

Down hill steps

Met een speciale robuuste outdoor-step door de bossen en over verharde paden naar beneden “crossen”. De tocht neemt (afhankelijk van je snelheid) ongeveer 35 minuten in beslag. Het is een spectaculaire activiteit die je niet teveel moeite zal kosten maar wel een onvergetelijke indruk zal achterlaten!

 

Minimale leeftijd: 10 jaar
Minimale lengte: 1.40 m
Tijdsduur: 1:30 minuten

Klimmen en abseilen

Spa Adventure beschikt over een natuurlijk rotswand, die verschillende klimroutes heeft die verschillend zijn in hoogte en moeilijkheidsgraad. Na een uitgebreide instructie gaan we beginnen met het klimmen. Als je eenmaal boven bent, ga je abseilend naar beneden.

Naast de abseil die je doet na het klimmen is er ook de mogelijkheid om van een flinke hoogte af te dalen. Ook zonder te klimmen kan er geabseild worden, door via een andere toegangsroute naar het abseilplateau te gaan. Aan een touw zak je in je eigen tempo naar beneden. Uiteraard zorgt de instructeur voor je veiligheid en een goede begeleiding.

 

Minimale leeftijd: 8 jaar
Tijdsduur: 3 uur

River ropes

Touwbanen parcours over het water. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van een pinguin-brug, lussenbrug, balkenbrug, indianenbrug, touwnet en meer.

Minimale leeftijd: 8 jaar
Minimale lengte: 1.40m
Tijdsduur: 2 uur

Tokkelen

Tokkelen (ook wel deathride genoemd) kan zowel overdag als ’s avonds plaatsvinden. De tokkel is 12m hoog en de gemiddelde snelheid ligt rond de 35 km/h. 

Minimale leeftijd: 8 jaar
Tijdsduur: 1 uur

Kajakken op natuurgebied (lunch op locatie bij te boeken)

Prachtig natuurmeer waar je met een duo of mono-kajak gaat kajakken. Op locatie is genoeg ruimte om gezellig met de groep voor/na het kajakken gezamenlijk te gaan lunchen. Ook is er gelegenheid om vervolgens hier de rest van de dag te zwemmen of juist even te relaxen.. U krijgt naast een kajak en een peddel ook een zwemvest. Advies: zwemvest aanhouden tijdens het kajakken, geeft comfort als rug kussen en beidt veiligheid in het water. 

Minimale leeftijd: 4 jaar
Tijdsduur kajak: 3 uur  

Adventure walk

Tijdens deze ongeveer 7 km lange avontuurlijke tocht door de Ardense bossen en weilanden is het de bedoeling dat je de route met behulp van o.a. kaart en kompas en een kruispuntenloop volgt. Er volgen een aantal teamopdrachten en je zult met behulp van een foto-puzzeltocht uitkomen bij een tokkelbaan. Tot slot zal je een touwbrug oversteken

Minimale leeftijd: 6 jaar
Tijdsduur: 3 uur

Tree house

Zoek je een grensverleggend, uitdagende activiteit op hoogte met veel variatie? Dan is onze gloednieuwe activiteit the Adrenaline Treehouse iets voor jou.
Via maar liefst vier verschillende manieren kun je omhoog klimmen naar de treehouse op 16 meter hoog. Je kan via touwnetten, klimgrepen, een ladder of zelfs een fiets omhoog. Boven aangekomen heb je een prachtig uitzicht over de vallei. Naar beneden kun je ook op verschillende manieren waaronder de Tokkelbaan, abseilen of voor de echte durfal de freefall. 

Minimale leeftijd: 8 jaar
Tijdsduur: 1.30 uur

Bivak (12+)

Let op: kan alleen op locatie geworden geboekt (bij slecht weer kan dit komen te vervallen)
Op locatie is er ook een Bivak voor 12+ georganiseerd, deze is op donderdagavond. Op deze avond gaan ze zelf hout zoeken voor kampvuur, gaan ze uiteraard spellen doen en marshmallows bij het kampvuur roosteren. Wilt uw kind(eren) hier aan mee doen moeten ze zelf een Slaapzak/kussen meenemen. Ontbijt zit bij de prijs inbegrepen.

 

Minimale leeftijd: 12 jaar
Tijdsduur: 12 uur
Kosten: €15,-

Puzzelplanet

Pakket 1:

Het Puzzelpakket bestaat uit diverse activiteiten, voor iedere leeftijdsgroep die ongelimiteerd gespeeld mogen worden per dag. Er zijn meerdere mogelijkheden zodat iedereen zich prima kan vermaken. 

Het bestaat uit:

Reuze Doolhof : zoek de 4 torens, beantwoord de vragen en vindt de uitgang. Een kleine verrassing is de beloning. Duur ongeveer 1 uur
Tubing : met een grote band glijd je snel en draaiend naar beneden.
BMX pumptrackparcours : BMX rage uit Amerika, vanaf ongeveer 8 jaar.
Minigrasgolf op de piste ; met een bal en klompclub probeer je de bal in de 9 holes te krijgen, individueel of in duo’s. Duur ongeveer 1 uur.
Skelters/ Go-karts parcours: met skelters, ludieke steps en kinder fietsjes.
OutdoorbowlingbanenJeu de boules banenBeachvolleybalterreinOpblaaskasteelSpeeltuin met trampoline, reuze schaakspel en zandbak.

Dit Puzzelpakket kost € 13,00 p.p. en geeft onbeperkt toegang op de diverse spellen voor de hele dag.

Minimale leeftijd: 4 jaar
Tijdsduur: hele dag
Kosten: € 13,00

Pakket 2:

Pakket 2 bestaat uit: pakket 1 inclusief Downhill kart.

Downhill kart met 4 wielen een soort skelter, rij je over onze skipiste naar beneden. Onderaan aangekomen wordt je met behulp van de sleeplift weer omhooggetrokken. Na een korte instructie van het personeel is deze superleuke activiteit .Voor iedereen die wel eens iets anders wil doen!

Minimale leeftijd: 8 jaar 
Tijdsduur: 5 Afdalingen
Kosten: €27,00

Pakket 3:

Pakket 3 bestaat uit: pakket 1 met uitbreiding van een trike.

Een trike met 3 wielen, rij je over onze skipiste naar beneden. Onderaan aangekomen wordt je met behulp van de sleeplift weer omhooggetrokken. Na een korte instructie van het personeel is deze superleuke activiteit. Voor iedereen die wel eens iets anders wil doen!

Minimale leeftijd: 14 jaar
Tijdsduur: 5 afdalingen
Kosten: €31,50